Noć muzeja 2017.

Po drugi put, Narodna knjižnica u Dugopolju sudjelovala je u manifestaciji Noć muzeja. 27. siječnja 2017. program je počeo u 18:30 sati, i to premijerom igrokaza Baba Jaka i besmrtno autorice Sandre Vukušić. Ona je ujedno i priredila za scenu te s učenicima iz OŠ Dugopolje uvježbala igrokaz kojem se priča temelji na sačuvanoj dugopoljskj dječjoj igri s glavnim likom babom Jakom. Pred punom dvoranom Doma kulture, mali su glumci oduševili svojom izvedbom i približili nam likove iz bajkovitih pučkih predaja.

Uslijedilo je otvorenje izložbe Simboli i simbolika upotrebe zavičajnih etnografskih predmeta u izložbenom prostoru Knjižnice, a postav izložbe je moguće razgledati i u narednom razdoblju.

Zanimljivo predavanje Fee Munitić naslovljeno Tragovima praslavenske mitologije po Mosoru prisutnima je dalo temeljit prikaz jezičnih, arheoloških, toponimijskih ostataka praslavenske bespismene kulture na bliskom nam prostoru Žrnovnice i Podstrane.

Zvucima gitare, večer je upotpunio Trio Spin iz Solina, time na lijep način zaokružio večer i dao nam poveznicu s izabranom temom Noći muzeja 2017. na nacionalnoj razini, a to je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo.