Narodna knjižnica Dugopolje

5. književna autorska večer Glas ̮̑ na riječ

Po peti put uoči blagdana Sv. Mihovila i Jeronima u Narodnoj knjižnici u Dugopolju priređujemo lijepu i zanimljivu kulturnu večer, u četvrtak 12. rujna. Prvi dio je književno druženje, autorska večer Glas ̮̑ na riječ, koja započinje u 19 sati u prostoru knjižnice. Ove godine predstavit će nam se Irena Grubišić-Čabo, pjesnikinja, autorica kratkih priča i romana.
Irena Grubišić-Čabo (Sinj, 1964) objavila je tri zbirke poezije: Bogata oproštajima (2000), Otrgnuta tišina (2008) i Nemiri (2012), zbirku kratkih priča i novela Pješčani krugovi (2006), a ove godine je objavljen i njen prvi roman Između dva sna u izdanju Naklade Bošković. Uvrštena je u više zbornika i časopisa. Uprizorena joj je novela Figurica u Kaštelanskom kazalištu 2017.
U našoj knjižnici predstavit će se i svojom poezijom, dok će naglasak biti na njenom recentnom djelu – romanu Između dva sna. Svoje djelo autorica naziva romanom traganja, te kaže: „Traganje za kojim sam se u ovom romanu uputila dovelo me do novih krajolika mišljenja, suočilo me sa mnogim predrasudama od kojih nisam željela pobjeći, sve to što sam napisala bilo je samo sa jednim ciljem, da udahnem život svakom liku romana, a život kao što znate nije samo crno i bijelo, on se sastoji od niza nijansi.“
Uz autoricu, u predstavljanju će sudjelovati književnici Sandra Vukušić i Zoran Jurišić, te Zoran Bošković (direktor Naklade Bošković). Uživat ćemo i u glazbi, i to uz izvrsnu flautisticu Andreu Jelavić.

Skip to content