Narodna knjižnica Dugopolje

Knjige pod zvijezdama – predstavljen novi kulturni program

26. kolovoza 2021. u našem Domu kulture održana je zanimljiva kulturna večer – program „Knjige pod zvijezdama“. Iako je broj posjetitelja bio ograničen u okviru epidemioloških mjera, ipak se činilo da je pod „ozvjezdanim“ svodom puno radosti i zadovoljstva.

U večer je publiku uvela violinistica Klaudija Antonia Đikić, zvucima glazbe dodatno obogaćujući lijepo dekoriran i osvijetljen prostor dvorane. Kroz razgovor ravnateljice knjižnice Slavice Plazibat s pjesnikinjom i autoricom dječjih knjiga Sandrom Vukušić razotkrila se stvaralačka strana priče o knjigama, a vrijedan doprinos razgovoru dao je i dr.sc. Ilija Protuđer. Gosti su krasnoslovili svoje pjesme, kao uzor i poticaj mladim natjecateljima da daju sve od sebe tijekom sljedećeg dijela programa – natjecanja u čitanju. Trinaest vrijednih i uspješnih čitača oduševilo je prisutne svojom samouvjerenošću, jasnoćom, interpretacijom. Za pobjednika je jednoglasno izabran Branimir Brčić, a osim njega predstavili su se: Antonio Balić, Zara Marasović, Mirjam Rogošić, Marta Bosančić, Vini Rogošić, Ivan Božinović, Adrian Matić, Nikola Matijević, Marija Laura Matić, Barbara Balić, Ivan Buzov i Ivana Matijević. Karla i Roko Rogošić iskazali su se kao vrsni mladi glazbenici, violončelistica i gitarist. Valja spomenuti i da su zadovoljna publika i sudionici programa dobili na poklon korisne podsjetnike na ugodno provedenu večer.

Iako je namjera bila da se program održi na otvorenom, i to na ljetnoj pozornici kod crkve sv. Roka, kiša koja je proteklih dana natopila tlo pokvarila je taj plan. Međutim, „Knjige pod zvijezdama“ pretvorit će se u godišnju tradicionalnu manifestaciju, bit će prilike i za druženje s knjigama pod pravim zvijezdama.

Program „Knjige pod zvijezdama“ jedna je od aktivnosti koje Narodna knjižnica u Dugopolju provodi u obilježavanju Godine čitanja, a financijski su ga podržali Splitsko-dalmatinska županija, TZ Dugopolje i Općina Dugopolje.

Fotografije: Branimir Džaja

 

Skip to content