Narodna knjižnica Dugopolje

“Male mačkare” i otvorenje izložbe “Zavičaj” 13. veljače 2023.

13. veljače 2023. održane su vesele i radosne dječje “mačkare” u suorganizaciji Osnovne škole Dugopolje, KUD-a “Pleter” Dugopolje i Narodne knjižnice u Dugopolju, a uz potporu Općine Dugopolje.
Hvala svima koji su sudjelovali i čestitke našim vrijednim talentiranim školarcima, kao i onim mlađima koji već pokazuju veliku ljubav prema našem kulturnom naslijeđu, kreativnosti, umjetnosti.
Nakon veselog umaskiranog mimohoda kroz naselje, učenici nižih razreda Osnovne škole Dugopolje okupili su se u Domu kulture, gdje je dječji ansambl KUD-a “Pleter” izveo prigodni program prikazivanjem slavonskih pokladnih običaja.
Nakon toga, predstavljeni su sudionici izložbe dječjih likovnih radova nastalih na našim radionicama u Mjesecu hrvatske knjige, pod mentorstvom slikarice Sanje Jaman. Njihovi lijepi radovi prezentirani su na izložbi nazvanoj jednostavno “Zavičaj”, a mogu se razgledati do utorka 21. veljače.
Uslijedilo je veselo druženje uz ukusne pokladnice za koje se pobrinula Općina Dugopolje, uz ples, igru i dječju graju.
Hvala još jednom OŠ Dugopolje, pogotovo svim divnim učiteljicama, hvala malom “Pleteru”, našim vrijednim slikarima i mentorici! Nadamo se da se vidimo i dogodine!
Skip to content