Narodna knjižnica Dugopolje

Predstava Samo jedna žena

26. srpnja 2021. ugostili smo Gala teatar i izvrsnu Matiju Prskalo koja je u dugopoljskom Domu kulture izvela monodramu “Samo jedna žena”.

Urnebesna je to tragikomedija, monodrama nobelovca Daria Foa i njegove supruge France Rame o ljubavi, nezadovoljstvu i svakodnevnom životu. Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju?

Maria naivno, ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage i strpljivosti još preostaje da se smije samoj sebi u lice?

U njezinoj priči prepoznaje se i kolotečina u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih.

Izvedba poznate kazališne i filmske glumice Matije Prskalo bila je sjajna, fantastičnom glumom dočarala je mnoštvo likova, te na očekivano neočekivan način razriješila svoje probleme.

Skip to content