Narodna knjižnica Dugopolje

Predstavljena “Naša knjiga”

Uoči najveselijih dana u godini, u organizaciji Narodne knjižnice u Dugopolju održana je jedna vesela i razigrana večer posvećena dječjem stvaralaštvu. U srijedu 18. prosinca 2019. s početkom u 18,30 sati, u Domu kulture Dugopolje, okupilo se vedro društvo kako bi nazočilo izložbi dječjih radova i predstavljanju knjige dječjeg stvaralaštva jednostavno naslovljene Naša knjiga.

 

Okupljenima su djeca KUD-a “Pleter“ poželjela dobrodošlicu i sve najbolje narodnom međimurskom pjesmom Dober vam večer japica. Ravnateljica knjižnice Slavica Plazibat u pozdravnoj je riječi zahvalila svima koji su doprinijeli realizaciji ovog programa, mentorima Damjanu Bariću i Kristiani Čelan, kao i Splitsko-dalmatinskoj županiji i Općini Dugopolje na financijskoj potpori. Vini Rogošić i Leona Plazibat obratile su se publici kako bi pojasnile proces nastanka knjige iz dječje perspektive, a zatim su pjesme iz knjige recitirali Ivan Božinović, Nikola Matijević, Ivana Matijević, Klara Jurenić, Mila Vukušić i Barbara Balić. Nakon zajedničke fotografije malih umjetnika – autora Naše knjige, predvođeni rasplesanim „Pleterašićima“ svi prisutni su otpjevali i otpljeskali razdragane „Zvončiće“. Uslijedilo je razgledanje izložbe i prava zabava uz slane i slatke delicije.

 

Sam program „Stvaranje knjige dječjih radova“ trajao je od rujna ove godine, a održano je deset likovnih i literarnih radionica. Sudjelovalo je ukupno 29 djece uzrasta od 7 do 13 godina. Njihovi radovi su selektirani te uvršteni u objavljenu knjigu, a likovni radovi su predstavljeni i u obliku izložbe. Smisao provedbe ovakvih programa najbolje je objasnilo oduševljenje posjetitelja – reakcije su redom bile pozitivne, a upiti o sljedećem sličnom projektu brojni. Ciljevi koje se željelo ostvariti su postignuti, te će u sljedećoj godini biti osmišljena nova kreativna aktivnost na radost sve zainteresirane djece.

Autori Naše knjige su:

Antonio Balić, Barbara Balić, Ivan Balić, Lucija Balić, Klara Bosančić, Leonarda Bosančić, Marija Bosančić, Ivan Božinović, Barbara Caktaš, Martina Čelan, Lucija Čevra, Iva Điko, Klara Jurenić, Zara Marasović, Marija Laura Matić, Ivana Matijević, Nikola Matijević, Lana Nazlić, Nina Nazlić, Lucija Perišić, Leona Plazibat, Antonio Prološčić, Lorena Prološčić, Vini Rogošić, Andrea Sarić, Andrija Stipanović, Lucia Šimić, Magdalena Vuković, Mila Vukušić

Mentori: Damjan Barić, Kristiana Čelan, Slavica Plazibat

Skip to content